artikel

Zoete witlofstamppot met kerriesaus

Horeca

Ingrediënten 1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes Zout Peper 1 groen pepertje in dunne reepjes 50 gr boter 1 dl melk 3-4 struikjes witlof in reepjes 60 gr ananasstukjes 30 gr. geweekte en uitgelekte blanke rozijnen Voor de kerriesaus: 45 gr boter 40 gr bloem 15 gr kerriepoeder 3 dl kippenbouillon (van tablet) Tabasco […]

Zoete witlofstamppot met kerriesaus

Ingrediënten
1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
Zout
Peper
1 groen pepertje in dunne reepjes
50 gr boter
1 dl melk
3-4 struikjes witlof in reepjes
60 gr ananasstukjes
30 gr. geweekte en uitgelekte blanke rozijnen
Voor de kerriesaus:
45 gr boter
40 gr bloem
15 gr kerriepoeder
3 dl kippenbouillon (van tablet)
Tabasco of chilisaus

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar . Strooi de reepjes groene peper in kokend water en laat ze na 1 minuut uitlekken. Smelt de boter, voeg de bloem en het kerriepoeder toe en laat ze 2 minuten garen. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Roer de saus glad en laat nog 2-3 minuten zachtjes koken. Breng de saus pittig op smaak met tabasco of chilisaus. Stamp de aardappelen met de boter en de melk fijn en schep de witlof, ananas, rozijnen en reepjes peper door de puree. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de kerriesaus.

Reageer op dit artikel