artikel

Zomerse kipsalade met tomaat en ei

Horeca

Ingrediënten2 dubbele gerookte of goudbruin gebakken kipfilets krulsla of ijsbergsla of eikenbladsla 1 eetl. wijnazijn 1 theel. mosterd 3 eetl. sesam- of notenolie 4 gehalveerde kerstomaatjes 2 hardgekookte eieren in partjes 1 eetl. fijngehakte peterselie Nodig in de keuken: scherp glad mes, plank, serveerborden en bestek Bereiding Neem de kip tijdig uit de koelkast voor […]

Zomerse kipsalade met tomaat en ei

Ingrediënten
2 dubbele gerookte of goudbruin gebakken kipfilets
krulsla of ijsbergsla of eikenbladsla
1 eetl. wijnazijn
1 theel. mosterd
3 eetl. sesam- of notenolie
4 gehalveerde kerstomaatjes
2 hardgekookte eieren in partjes
1 eetl. fijngehakte peterselie

Nodig in de keuken:
scherp glad mes, plank, serveerborden en bestek

Bereiding
Neem de kip tijdig uit de koelkast voor een optimale geur en smaak. Gebruik het mes om er flinterdunne plakjes van te snijden. Schik de sla op de borden, meng de azijn met de mosterd en de olie en voeg dit toe. Leg hierop de kip met de tomaatjes, de eieren en de komkommer Garneer met de peterselie.

Kiptip
vervang gerookte kip door kipvleeswaren.

Wijntip
Nederlandse witte als Müller-Thürgau

Morgen: Spaanse paella met kip

Reageer op dit artikel