artikel

Zomerse peertjes

Horeca

Peren bevatten veel vitamine C, mineralen, oligo-elementen en zijn rijk aan vezelstoffen. Met bolletjes of blokjes peren maakt u een elegante decoratie. Maar peren passen ook uitstekend bij een kaasschotel of gaargekookt in kruidige wijn.

Zomerse peertjes

Peren koopt u het best in de winkel wanneer ze nog vrij hard zijn. Een peer is in de koelkast tien dagen houdbaar (1-5 graden). Voor het gebruik de peer eerst een paar dagen laten rijpen in de fruitschaal. Of een peer rijp is kan het beste onder de steelinplanting worden gevoeld.

Verschillende soorten
Conférence: flesvormig, groenbruin en rijp lichtgeel, wit tot geel vruchtvlees, zeer fijne, zoet en sappig smaak, beschikbaar van september tot juni.
Doyenné du Comice: dikke vrucht met een korte steel, geelgroene kleur met bruinrode blos, wit vruchtvlees, zeer zoete smaak, buitengewoon sappig, beschikbaar van september tot maart.
Triomphe de Vienne: zomerpeer, kan slechts een korte tijd worden bewaard, grote peer met bronskleur, zeer fijn aroma, zeer geschikt als dessertpeer, maar ook als stoofpeer, beschikbaar in augustus tot november.
Durondeau: ruwe, donkergroene schil met bruinrode blos en rijp een goudkleurige schil, wit vruchtvlees, een typische smaak, alleen in september te gebruiken in de keuken, daarna een uitstekende dessertpeer, beschikbaar van augustus tot februari.
Beurré Hardy: bronskleurige, middelmatige tot grote vrucht, lichtzure smaak, geschikt als dessertpeer, maar ook als stoofpeer, beschikbaar in september tot december.

Rode peren als decoratie

Kijk hier voor 3 heerlijke nagerechten met peer
* Perenstrudel met nogatine en zoethoutijs
* Bladerdeegtaartje met gepocheerde peer en blue stilton
* Beerenburgpeer met boerenkwark en kruidkoekijs

Exclusief voor abonnees van Misset Horeca

Toegangtot alle recepturen

Reageer op dit artikel