artikel

Zongerijpte noten

Horeca

Allround bands zijn uit. Tegenwoordig is er veel meer vraag naar specifieke muziekgenres; uit exotische oorden die aan vakantie doen denken, en vooral… akoestisch. Akoestische muziek – het geluid is dus niet versterkt – overheerst minder en is prettig om bij te converseren.

Zongerijpte noten

Cuata is daar een goed voorbeeld van. Een muziekensemble dat een smaakvolle en pittige notenmelange van diverse mediterrane en Caribische muziekstijlen brengt. Bij Cuata hoor je een tikkeltje rumba gitana, een toefje Cubaanse son, een snuifje zigeunerswing.

Cuata smaakt nooit hetzelfde: lekker warm bij Hollands weer, heerlijk koel op tropische dagen. Drie mannen met een uiterst diverse muzikale ervaring en achtergrond spelen een energieke en veelkleurige melange van stijlen. De presentatie is dynamisch en speels.

Hans Kamps (contrabas, zang)
Frank de Kleer (gitaar, cuatro, laúd)
Wim ‘Guillermo’ Dictus (gitaar, diatonisch accordeon, cajón, zang)
Hun repertoire bevat bekende en minder bekende liedjes uit de Spaanstalige wereld. De klassieke meezingers als La Bamba horen hier – uiteraard smaakvol gespeeld – gewoon bij. Eigen geluidsinstallatie tot maximaal 150 personen.

Raadpleeg voor meer informatie in dit genre:
Govers Evenementen
Luiveland 8
1861 JD Bergen
Tel. (072) 589 79 12
E-mail: info@goversartiesten.nl
Internet: www.goversartiesten.nl

Reageer op dit artikel