artikel

Zwitserse broodschotel

Horeca

Ingrediënten
2 uien
1 dikke prei
3 eetlepels olijfolie
200 ml (slag)room
zout
versgemalen peper
nootmuskaat
3 trostomaten
1/2 volkoren of bruin vloerbrood gesneden
200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère en Emmentaler)
2 eetlepels fijngehakte basilicum

Zwitserse broodschotel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ° C. Maak de uien en prei schoon en snijd ze in ringen. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui en prei in ca. 4 minuten zachtjes gaar. Roer de helft van de room erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Snijd de tomaten in partjes.

Halveer de grote sneden brood. Vet een lage ovenschaal in en leg de sneden brood er dakpansgewijs in, met steeds wat van het ui-preimengsel, partjes tomaat, wat geraspte kaas en basilicum ertussen. Verdeel de rest van de basilicum en geraspte kaas erover en sprenkel tot slot de rest van de slagroom erover. Laat de schotel in de oven in ca. 20-30 minuten door en door heet worden en goudbruin kleuren.

Reageer op dit artikel