artikel

Het Missetmuseum

Horeca

Je zou het niet zeggen, maar we worden dit jaar zestig. Wat een leeftijd! Vroeger ging je dan al over je pensioen nadenken. Wij houden het maar even op terugblikken, mijmeren, lachen om oude foto’s, belachelijke kapsels en markante figuren van toen.

Het Missetmuseum

We zijn de archieven ingedoken en hebben veel moois teruggevonden in ons eigen ‘Missetmuseum’. Spraakmakende verhalen van weleer. Herinneringen voor de oudjes zoals ik, verbaasde blikken voor de jongeren in ons team. ‘Bestond 25 jaar geleden écht iedere cover van Misset Horeca uit een Heineken-advertentie?’ Jazeker! Ik heb het zelf nog meegemaakt. Nu ondenkbaar, toen de normaalste zaak van de wereld.

Er is veel gebeurd in de afgelopen decennia. We zijn meerdere malen van huisstijl veranderd. Eenmaal van kleur. En tweemaal van verschijningsfrequentie. Eerst naar beneden, toen weer omhoog. We werden van ‘blaadje’ een compleet communicatieplatform. Met een supersnelle website, films en foto-slideshows, social media. Top 100’s en andere lijstjes, en vele mooie vakevenementen.

In het speciale jubileumnummer dat deze week verschijnt gunnen we u een kijkje in ons productieproces. Ziet u ook een keer hoe ‘De Misset’ wordt gemaakt en wat daar zoal bij komt kijken. Wat mij betreft beginnen we nu aan de volgende zestig jaar. Hoe staan we er dan voor? Ik ben dan 105, met een beetje mazzel. Ik drink een neut in mijn stoel voor het raam, en laat me interviewen door de redactie van 2072. Ook dan zal ik weer mijmeren. Over al het moois van nu. Misschien sta ik tegen die tijd zelf wel in het Missetmuseum, opgezet of nagemaakt. Je weet niet wat over 60 jaar gebruikelijk is, hè. Hoe dan ook, ik hoop op nog vele mooie, dynamische jaren, samen met u! Cheers!

Reageer op dit artikel