artikel

Mijn 2012 – Albert Kooy

Horeca

Albert Kooy bracht in 2012 zijn boek ‘De 5 ingrediënten voor goed, lekker, eerlijk en gezond eten’ uit en serveerde het diner van de toekomst. Dat diner bevatte Noordzeekwal, sprinkhanen, varkenssnuit en koeienuier. Het jaar krijgt van de executive chef en f&b-manager van Stenden Hoge Hotelschool in Leeuwarden een 8.

Mijn 2012 – Albert Kooy
Mijn 2012 – Albert Kooy

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?
‘Top, een 8 omdat ik dit jaar mijn nieuwe boek(je) uitgebracht heb: De 5 ingrediënten voor goed, lekker, eerlijk en gezond eten!’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Diner van de toekomst. Een diner dat ik geserveerd heb na mijn boekpresentatie, met Noordzeekwal, sprinkhanen, varkenssnuit en koeienuier.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
‘Peter Klosse. Peter is op een fantastische manier bezig met dezelfde ‘belangrijke’ dingen in de horeca: duurzaam, lekker en gezond eten!’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Restaurant As. Fantastisch, puur, lekker en een erg mooie ambiance, top! Natuurlijk wil ik daar met mijn vriendin Marlise eten.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘Ik wil beginnen aan een digitaal basiskookboek, in samenwerking met een arts, om door lekker eten gezond te blijven. Een elementair kookboek voor de on- en professionele koks (dus voor iedereen).’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘Groenten! Maar dat doe ik al. En natuurlijk onze Nederlandse eetcultuur versterken!’