artikel

Mijn 2012 – Hans van Wolde

Horeca

Tweesterrenchef Hans van Wolde van Beluga in Maastricht geeft het afgelopen jaar het cijfer 8. Zijn meest gekke moment: ‘Dat iedereen dacht dat wij de derde Michelinster zouden krijgen, behalve wijzelf.

Mijn 2012 – Hans van Wolde
Mijn 2012 – Hans van Wolde

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘Ik geef 2012 een 8. We hebben hard gewerkt, iets minder omzet (nou en?) en ik heb geen concessies hoeven doen met stappen zoals bijvoorbeeld Social Deal en Groupon.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Dat iedereen dacht dat wij de derde Michelinster zouden krijgen, behalve wijzelf. Er klaar voor zijn is een persoonlijk gevoel, toch!!’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
‘Horecavrouw van 2012 is mijn eigen Daniëlle (de Boer, red.). Na alle jaren nog even professioneel en charmant.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Maakt mij niet uit waar, maar ik zou wel eens met Willem-Alexander willen gaan eten; en dan horen wat hij van Nederland vindt en hoe hij de toekomst ziet als hij koning wordt.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘Gasgeven!!’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘Alweer een nieuwe trend?? Er is maar één goede zaak in Nederland; een volle zaak (trouwens, ik zit ook niet elke dag vol hoor)!!’