artikel

Mijn 2012 – Jonnie en Thérèse Boer

Horeca

Ze doen alles samen, dus ook deze rubriek. Jonnie en Thérèse Boer kijken terug op een goed jaar. Er is financieel geplust en het gastronomische festival Chefs (R)Evolution sloeg aan. Horecaman van het Jaar is volgens de Boertjes hotelmanager Marcel van Aelst. Vanwege zijn goede visie is Van Aelst voor Jonnie en Thérèse een onuitputtelijke, zakelijke inspiratiebron.

Mijn 2012 – Jonnie en Thérèse Boer
Mijn 2012 – Jonnie en Thérèse Boer

Welk rapportcijfer geven jullie 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘Een 8, omdat we zelfs financieel geplust hebben in een economisch moeilijk jaar.’

Wat is het gekste wat jullie in 2012 hebben gedaan/meegemaakt?
‘Wij werden door heel veel mensen voor gek verklaard dat wij het risico durfden te nemen om een groot gastronomisch festival te organiseren. Wij hadden er alle vertrouwen in en Chefs (R)Evolution is een groot succes geworden.’

Wie is volgens jullie dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
‘Marcel van Aelst. Hij heeft een goede visie en is een onuitputtelijke zakelijke inspiratiebron.’

Wat is jullie favoriete restaurant en met wie willen jullie er gaan eten?
‘Amber in Hong Kong. Hier willen we graag met onze kids Jimmie en Isabelle eten.’

Wat gaan jullie in 2013 doen en willen jullie delen met horecaminnend Nederland?
‘In 2013 is Jonnie 30 jaar kok, is het 20 jaar geleden dat wij Restaurant De Librije hebben overgenomen en bestaat Librije’s Hotel met Librije’s Zusje en Librije’s Atelier 5 jaar. Het wordt dus een feestelijk jaar, dat wij willen vieren met onze collega’s en gasten.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat gaan jullie er mee doen?
‘Wij volgen onze eigen koers, waarbij kwaliteit altijd op de eerste plek komt.’