artikel

Mijn 2012 – Sergio Herman

Horeca

Niet achter trends aanlopen, maar je gevoel volgen. Sergio Herman van driesterrenrestaurant Oud Sluis gaat volgend jaar doen wat hij al jaren doet. Het afgelopen jaar krijgt van hem als rapportcijfer een 9. ‘We zitten elke dag vol voor zowel lunch en diner, en dan mag je een tevreden mens zijn’.

Mijn 2012 – Sergio Herman

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

Een 9. We zitten elke dag vol voor zowel lunch en diner, en dan mag je een tevreden mens zijn.

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
Onwerkelijk dat we weer een perfect parcours hebben afgelegd met 3 sterren Michelin/ 20/20 Gault Millau en nummer 1 in Lekker.

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
Hans Steenbergen. Hij is iemand die zijn nek uitsteekt en verfrissend is voor de Nederlandse horeca. Hij gaat voor inspiratie, daar heb ik veel respect voor.

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
De Siphon in Damme. De tijd heeft hier stil gestaan. De gerechten zijn puur Vlaams en is daardoor een instituut. Met wie mij lief is.

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
Ga mijn nieuwe restaurant openen samen met Nick mijn rechterhand en Piet Boon in Antwerpen. Wordt spraakmakend. We gaan voor een totaalbeleving

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
Je gevoel volgen wat ik al jaren doe en loop niet achter trends aan.