artikel

Mijn 2012 – Stefan van Sprang

Horeca

Stefan van Sprang is samen met Robbert Veuger eigenaar van Aan de Poel in Amstelveen. Hij kreeg in november van Michelin zijn tweede ster wat het staartje van 2012 een bijzondere wending gaf.

Mijn 2012 – Stefan van Sprang

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?
‘Tot en met november een 8,5 en na 26 november een 10 natuurlijk door die tweede Michelinster. 2012 Bleef mooi op lijn met het jaar ervoor, maar ja nu schieten we er weer voorbij, ongelooflijk!’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
Het gekste is dat vreugde en verdriet zoooooo dicht bij elkaar liggen, de ene week verlies je een dierbare en zijn je waterlanders niet meer te stoppen en de andere week word je gefêteerd, lach je je helemaal rot, maar ja dat is het leven!’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
Gerrit Greveling, wat een man is dat, diep respect, altijd doorknallen. Gerrit heeft ons onze ogen doen openen. Ons bewust gemaakt van wat voor top bedrijf we hebben.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Quique Dacosta, Denia, Spanje. Met mijn vrouw en kind natuurlijk. In de vakantie, we zijn er al 2 keer geweest, het mooiste was dat die kleine uit zijn dak ging van bijna alle gerechten.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘We gaan een boek uitgeven en ik wil graag investeren in mijn terras, gewoon laten zien aan de gasten dat we vertrouwen in de toekomst hebben.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘Geen idee, ik volg mijn eigen trend.’