artikel

Misset Horeca 5

Horeca

Misset Horeca 5

Misset Horeca 5

Bankroet: Persoonlijke drama’s

Het aantal faillissementen in de horeca was nog nooit zo hoog als in 2011. Alleen al in de cafésector was er een toename van 28 procent. Een daling zoals in andere sectoren is nog lang niet in zicht. Achter de kille cijfers de honderden persoonlijke drama’s.

Bedrijfsanalyse

Zuster Francina in Maarssen heeft een goede bezetting van de ruimtes, op één na. Daarvan is de bezettingsgraad te laag. Volgens HTC Advies kan dat verbeterd worden door de vergadermarkt en het verenigingsleven actief te benaderen.

Van den Ende ook succes in de horeca

Joop van den Ende is net 70 jaar en hij viert zijn 50-jarige jubileum in het theatervak. Met vrouw Janine opende hij het nieuwe DeLaMar Theater in Amsterdam. De horeca daarvan is in eigen beheer en is succesvol. Ook dat is hen toevertrouwd.

Ui met truffel

Ricardo van Ede van Neva in Amsterdam denkt anders. Zijn filosofie: elk duur product heeft een goedkope tegenhanger. Ui en truffel gaan goed samen want alle ingrediënten hebben dezelfde culinaire waarde. Gepofte ui geeft hij het schil. ‘Dit is wat het is’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels