artikel

25e Editie Tour Culinair: Champagne!

Horeca

Afgelopen juni trok een culinair peloton van horeca-bobo’s drie dagen door het land van zonnebloemen, koolzaad en wijnranken. Misset Horeca publiceerde afgelopen weekend een speciale jubileumuitgave over deze bijzondere fietstour. Ter gelegenheid hiervan kwamen alle wielrenners zondag nogmaals bij elkaar. In de Karpendonkse hoeve in Eindhoven genoten zij van allerlei heerlijkheden, en natuurlijk van elkaars gezelschap.
Foto’s Tour Culinair bijeenkomst…

25e Editie Tour Culinair: Champagne!

Luit Ezinga (2e r), voorzitter van de sector Hotels, vindt de speciale Misset Tour Culinair editie er schitterend uitzien. Rechts van hem de allereerste voorzitter van de Tour Culinair, Hans Martens. Links van Ezinga, in pak, de nieuwe voorzitter van het fietsende gezelschap: Ton Lenting. Oud-hoofdredacteur van Misset Horeca Karel de Vos is samensteller van de jubileumuitgave die in een oplage van 1000 is gedrukt.
Wie kent hem niet, uiterst links. Jack Verhoek, directeur van het Centraal Brouwerij Kantoor. Hij geniet van een wijntje tijdens de voortreffelijke ‘diner dinatoire’ in de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven. Rechts zit ondernemer/consultant Wim van Bergen uit Groningen.
Iedje en Ben Eggink van De Drie Haringhe uit Hoorn waren ook van de partij. Chef-ondernemer Ben Eggink geldt als een taaie fietser en een gezellig mens. Links van Iedje zit Jur Raatjes. Jur, bekend geworden als tv-presentator, zat in de redactie die het jubileummagazine heeft samengesteld.
De nieuwe voorzitter van de Tour Culinair Ton Lenting met zijn vrouw Mieke en Floris Verlinden van Verlinden Wijnimport. De wijnleverancier is een trouw sponsor van de Tour Culinair.
Ingrid van Eeghem, de dochter van Leo van Eeghem (rechts), runt het sterrenrestaurant de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven. Leo van Eeghem heeft een partycateringbedrijf Van Eeghem Catering bij het vliegveld Eindhoven. Luit Ezinga heeft nog steeds Hostellerie De Schuddebeurs in Zierikzee.
Johan van de Weerd, ondernemer en oud-voorman van de sector fastfoodbedrijven van KHN samen met zijn opvolger Maarten Colijn. De twee houden van goed eten. Eerder aten ze samen bij restaurant De Librije in Zwolle. ‘Een belevenis. Helemaal geweldig.’ De cafetariasector zit volgens beiden weer in de lift.
Toon Naber, de meest komische vijfsterrenhotelier van Nederland prikt samen met zijn Eugenie een vorkje. Toon runt Karel V in Utrecht en hoopt dat de toestemming voor uitbreiding van zijn hotel binnenkort rond is. Toon geldt als een uiterst plezierig tafelgenoot: hij kan zich meten met de betere standup comedians van Nederland.
Haje de Jager, ondernemer en voorzitter van KHN was samen met zijn vrouw ook te gast in Eindhoven. Hij is hier in gesprek met Lex van Kats, de ‘directeur sportif’ van de Tour Culinair. De Jager geldt binnen het culinaire peloton als een heel behoorlijk fietser.
Kees Klesman, directeur van Madame Tussaud in Amsterdam luistert naar zijn tafelgenoot. Klesman is actief binnen het bestuur van de Tour Culinair en rijdt in de regel mee met de kopgroep.
De grote chef Paul van der Bunt van restaurant De Leuf in Ubachsberg in gesprek met een groot biermens: Dick Wildeman. Van der Bunt kwam aangereden in een schitterende oude Amerikaanse limousine. Gasten van zijn restaurant kunnen van deze service gebruik maken.
Ook oud-kamerlid en voorzitter van het bedrijfschap Horeca en Catering Pieter Jan Biesheuvel was van de partij.
Hans van Welzen geniet van een glas rode wijn. Van Welzen geldt als de ‘Levitan’ van het peleton. In de beginjaren van de Tour, de jaren 80, wist hij regelmatig de fietsers de verkeerde kant op te sturen.
Ron Kuijt (rechts), general manager van het Eden Hotel en Eden Rembrandt Square in Amsterdam, samen met zijn vrouw Ellen. Naast Ellen zit Ben Rijgersberg, oud directeur van het Onderwijscentrum Horeca en thans eerste man van het COLO, een samenwerkingsverband van kenniscentra in Nederland. Rijgersberg is de officiële chroniqueur van de Tour Culinair. Hij heeft veel bijgedragen aan de speciale Misset editie.

Foto’s: Bert Jansen