artikel

26 tot en met 29 januari<BR> BBB/EFFF 2009

Horeca

De oudste horecavakbeurs van Nederland, de BBB, beleeft haar 55ste editie. Naast de bekende beurs-segmenten rust de beurs op twee pijlers: Food en Bruin Café. De beursbezoeker ervaart hoe ‘denken vanuit de doelgroep’ ingevuld kan worden vanuit zijn eigen métier.

26 tot en met 29 januari<BR> BBB/EFFF 2009

De beursorganisatie koos hiervoor omdat cijfers van het Bedrijfschap Horeca en Catering aantonen dat ruim 25 procent van de ‘fast service’ en de ‘natte sector’ is vertegenwoordigd in Zuid-Nederland. Daarnaast zijn er zes themapaviljoens: ijs, interieur & innovatie, koffie en thee, fast service, fine food & vers, speciaalbieren. Centrale vraag hier is ‘hoe kan de horecaondernemer zijn omzet en rendement vergroten’?

De EFFF (15e editie) is hét evenement voor de topgastronomie. In de kooktheaters verzorgen bekende koks demonstraties op innovatieve apparatuur en met hoogstaande ingrediënten. Samen met PUUR, de beurs voor de hobbygastronoom, vormen BBB/EFFF ‘De Week van de Gastronomie’ in Maastricht.

Randprogramma:

In samenwerking met de Stichting Europa Culinair organiseert het MECC weer een aantal culinaire wedstrijden. Niet alleen kookwedstrijden, maar ook een Riesling Challenge en een ‘oester open’-wedstrijd. Na een jaar afwezigheid is de snackwedstrijd weer terug. Verder zijn Euro-Toques, de Columbus Trofee en het Koks- en Gastvrijheidsgilde vertegenwoordigd met presentaties. De HotelloTOP is echter verhuisd naar de Horecava.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels