artikel

Aardbeienbroodpudding met aardbeien en roomijs van roze pepertjes

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:
Broodpudding

  • 0,5 casinowitbrood, zonder korst
  • 50 g roomboter ongezouten
  • 100 g aardbeienjam

liaison

  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • 1 vanillestokje
  • 120 g eiwit
  • 100 g eidooier
  • 70 g suiker

kletskop

  • 80 g bloem
  • 250 g poedersuiker
  • 100 g boter
  • 120 g sinaasappelsap

roze pepertjesijs

  • 2,5 dl room
  • 2,5 dl melk
  • 7 g roze pepertjes
  • 120 g eidooier
  • 90 g suiker

Bereidingswijze:

Besmeer de sneeën casinobrood met boter en jam.Breng de melk, room en vanille aan de kook. Sla eieren en suiker luchtig. Giet het melkvanilleroommengsel erbij. Beboter een klein cakeblik.Leg om en om een plak brood en liaison in het cakeblik. Dek af met trekolie. Stoom in de oven op 99 graden, gedurende 60 minuten.

Meng voor de kletskop de bloem en suiker. Voeg de sinaasappelsap erdoor en vervolgens de gesmolten boter. Laat 2 uur rusten. Strijk de massa dun uit op siliconenmatje. Bak af op 160 graden. Snijd in banen uit. Vouw rondom.

Laat voor het roze pepertjes-ijs melk, room en peper 1 uur trekken op het vuur. Sla de suiker en eidooiers luchtig. Giet vervolgens het warme melkroompepermengsel op de eidooiers. Gaar na. Zet koud. Draai de mix op in de ijsmachine.Maak op zoals op de foto.