artikel

Aardperen met truffelsaus

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gr aardperen, geschild en in kleine stukjes
  • 50 gr aardappels, geschild en in kleine stukjes
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 150 gr oesterzwammen, zeer dun en fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
  • 2 dessertlepels olijfolie
  • 1 theelepel truffelolie
  • zeezout en peper naar smaak
  • ¼ kop amandelen
  • 2 eetlepels gistvlokjes
  • een paar peterselie blaadjes

Bereidingswijze:
Kook de aardperen en appels totdat ze gaar zijn. Pureer ze grof. Fruit intussen de ui en knoflook in olijfolie. Voeg de oesterzwammen toe. Laat ze een paar minuten zachtjes sudderen. Haal de pan van het vuur af. Meng de truffelolie erin.

Maak een veganistische parmezaanse kaas: kook de amandelen 3 minuten. Haal de schil eraf. Maal ze samen met de gistvlokjes in een kleine keukenmachine.

Serveersuggestie:
Leg een hoopje aardpeer en –appelpuree op een bord. Schenk hierop de truffel saus. Garneer met veganistische parmezaanse kaas en peterselie.