artikel

Adriaan van der Zande: De Reis naar het Oosten

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Kalfshaas 0,50 st. 16,50/st. 8,25
Turksbrood 4 st. 0,60/st. 2,40
Runderfond 0,50 st. 3,50/st. 1,75
Tomatenpuree 200 gr. 1,45/kg 0,29
Sinaasappelsap 0,5 l. 0,99/l 0,50
Paksoy 400 gr. 2,35/kg 0,94
Suiker 200 gr. 0,99/kg 0,20
Tauge 200 gr. 1,35/kg 0,27
Paprika 3 gr.. 1,95/st. 0,01
Pepers 30 gr. 1,45/kg 0,04
Peper 30 gr. 2,20/kg 0,07
Zout 30 gr. 1,20/kg 0,04
——-
Subtotaal: 14,74

Personeelskosten

7,86

Benodigde tijd voor 10 broodjes: 23 minuten

Totaalprijs 22,60
Totaalprijs per broodje 2,26
Verkoopprijs per broodje 6,90

Bereidingswijze:
- Snijd de kalfshaas aan blokjes.
- Bak de kalfshaas met de groenten aan.
- Voeg peper en zout toe naar smaak en blus het geheel af met zoetzure saus.
- Pak het geheel in een stack met de driehoekstoast van het brood.
- Herhaal dit drie keer.

Benodigde apparatuur:
Kachel.

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Kalfshaas 0,50 st. 16,50/st. 8,25
Turksbrood 4 st. 0,60/st. 2,40
Runderfond 0,50 st. 3,50/st. 1,75
Tomatenpuree 200 gr. 1,45/kg 0,29
Sinaasappelsap 0,5 l. 0,99/l 0,50
Paksoy 400 gr. 2,35/kg 0,94
Suiker 200 gr. 0,99/kg 0,20
Tauge 200 gr. 1,35/kg 0,27
Paprika 3 gr.. 1,95/st. 0,01
Pepers 30 gr. 1,45/kg 0,04
Peper 30 gr. 2,20/kg 0,07
Zout 30 gr. 1,20/kg 0,04
——-
Subtotaal: 14,74

Personeelskosten

7,86

Benodigde tijd voor 10 broodjes: 23 minuten

Totaalprijs 22,60
Totaalprijs per broodje 2,26
Verkoopprijs per broodje 6,90

Bereidingswijze:
- Snijd de kalfshaas aan blokjes.
- Bak de kalfshaas met de groenten aan.
- Voeg peper en zout toe naar smaak en blus het geheel af met zoetzure saus.
- Pak het geheel in een stack met de driehoekstoast van het brood.
- Herhaal dit drie keer.

Benodigde apparatuur:
Kachel.