artikel

Ambachtelijk ijs

Horeca

Wilt u uw gasten verrassen met niet standaard combinaties, koop dan uw ijs bij een ambachtelijke ijsbereider en u krijgt vers en ijs in elke gewenste smaak. Er zijn in Nederland circa 580 ambachtelijke ijsbereiders.Ongeveer zestig procent is eigenaar van een gespecialiseerde ijssalon. Een derde heeft een ijssalon in combinatie met andere horeca-activiteiten, zoals cafetaria […]

Ambachtelijk ijs

Wilt u uw gasten verrassen met niet standaard combinaties, koop dan uw ijs bij een ambachtelijke ijsbereider en u krijgt vers en ijs in elke gewenste smaak. Er zijn in Nederland circa 580 ambachtelijke ijsbereiders.Ongeveer zestig procent is eigenaar van een gespecialiseerde ijssalon. Een derde heeft een ijssalon in combinatie met andere horeca-activiteiten, zoals cafetaria of tearoom.

Hierboven ziet u de vitrine van IJssalon Vivaldi uit Hoorn, ‘IJssalon van het Jaar 2003′. Uit hun ambachtelijk ijskeuken komen zeer verrassende ijssoorten. Hun bitterkoekjesijs is inmiddels in Hoorn en omstreken zeer bekend.

Leer alles over de geschiedenis van het consumptie-ijs!