artikel

Amstel

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Burg. Smeetsweg 1
Postbus 530
2380 BD Zoeterwoude
tel.: (071) 545 61 11
fax : (071) 545 80 55
e-mail: BSC.Amstel@Amstel.nl

Assortiment
Amstel Pilsener
Amstel Light (alcohol- en caloriearm)
Amstel 1870 (volmout)
Amstel Gold
Amstel Bright * Testresultaat bierpanel Misset Horeca
Amstel Malt (alcoholarm)
Amstel Lentebock * Testresultaat bierpanel Misset Horeca
Amstel Herfstbock
Amstel Oud Bruin

Bijzonderheden
In 1937 laten publiciteitsmensen een heus Amstellied schrijven en er wordt een geheel nieuwe manier verzonnen om het bier aan de klant aan te bieden; de ‘stoop’, een grote fles met vlechtwerk omhuld en gevuld met bier en koolzuur. Zo kon de consument zelf thuis tien liter bier tappen. Later wordt de stoop vervangen door flesjes. Amstel was de eerste Nederlandse brouwerij die bier in blik verkocht.

Ontstaansgeschiedenis
Op 11 juni 1870 werd de eerste steen van de Amstel-brouwerij gelegd. Amstel is het geesteskind van twee Amsterdamse zakenlieden, De Pester en Marwijk Kooy. Zij speelden in op de snel groeiende populariteit van Beiers bier in Nederland. De brouwerij ontleent haar naam aan de gelijknamige rivier die door Amsterdam stroomt, waarvan het water werd gebruikt om het bier te koelen. In 1926 staat eenderde van de Nederlandse bieruitvoer op naam van Amstel. Amstel bouwt filialen in Heerlen, Den Haag en Rotterdam. In 1931 wordt het hoofdkantoor geopend. In 1955 opent Prins Bernhard de nieuwe Surinaamse brouwerij die met Amstel verbonden is en Parbo bier gaat brouwen. Sinds 1968 is de Amstel brouwerij een dochter van Heineken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels