artikel

Angela Stevense: De Hoflijke bol

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Waldkorn bol 10 stuks 0,42 4,20
Tapenade van zontomaat 75 gr. 13,25 0,99
Gezouten roomboter 75 gr. 4,50 0,34
Hollandse snijworst 16 gr. 6,50 0,10
Mousse van roompaté met port 450 gr. 7,95 3,58
Shiso van mosterd 5 gr. 0,60 0,00
Lotuswortel 10 gr. 8,50 0,09
——-
Totale inkoopprijs 9,30
Totale inkoopprijs inclusief arbeid 12,72
Totaalprijs per broodje 1,27
Verkoopprijs per broodje 3,65

Bereidingswijze:

- Halveer de broodjes en besmeer ze rondom met tomatenboter.

- Beleg de broodjes met raddichio en snijworst.

- Maak cannelles van de patémousse en bedek deze met shiso van mosterd.

- Drappeer de gefrituurde lotuswortelen op het broodje.