artikel

Arctic Char Tartare

Horeca

Een streekgerecht van de eskimo’s in het noorden van Canada is de Arctic Char Tartare. Char, de arctische zalmforel, is een fraai gespikkelde vis met een langgerekt lichaam en een platte kop. In Nederland heet hij riddervis.

Arctic Char Tartare

Hij wordt gevangen in de kustwateren van de Noordelijke IJszee en de daarin uitmondende rivieren. Het vlees is zachtroze tot zalmrood van kleur. De eskimo’s eten hem rauw, zo ook in dit gerecht.

Ingrediënten:
1/4 cup (50 ml)
maïsolie
2 tbs (25 ml)
mosterd
2 eigelen
sap van 1 citroen
2 tbs kappertjes
2 tbs rode ui
2 tbs peterselie
2 tbs bieslook
12 oz (ounces, 350 g) arctic char (riddervis, fijngehakt)
zout, peper, nootmuskaat.

Bereiding:
Meng in een grote schaal de olie, mosterd, eigelen en het citroensap. Voeg vervolgens de kappertjes, rode ui, peterselie en bieslook toe. Voeg daarna de fijngehakte arctic char, zout, peper en nutmeg (nootmuskaat) toe.

Serveer het gerecht met een gemengde salade. De inuits (eskimo’s) doen er ook nog rye bread (roggebrood) bij en wensen elkaar ‘sah naji kwe’ (eet smakelijk).

Exclusief voor u als abonnee van Misset Horeca

Toegangtot alle recepturen