artikel

Aubergine met kalkoenreepjes, tomaat, rijst en Westmalle Trappist Tripel

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 1 grote aubergine 450 gram kalkoenfilet 2 vleestomaten halve rode paprika 2 teentjes knoflook 2 theelepels cajunkruiden (mild) 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie 125 gram zilvervliesrijst 1,5 dl Westmalle Trappist Tripel (flesje van 33 cl) 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie grof zeezout peper uit de molen en zout naar smaak Bereidingswijze: Aubergine […]

Ingrediënten voor vier personen:

1 grote aubergine

450 gram kalkoenfilet

2 vleestomaten

halve rode paprika

2 teentjes knoflook

2 theelepels cajunkruiden (mild)

6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

125 gram zilvervliesrijst

1,5 dl Westmalle Trappist Tripel (flesje van 33 cl)

2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie

grof zeezout

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Aubergine schillen en in 8 dunne plakjes snijden. In een vergiet of schaal leggen en met weinig (grof) zeezout bestrooien. Af en toe omkeren.

Drie eetlepels olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag verwarmen en de plakjes aubergine kort om en om bakken, tot ze transparant en lichtbruin van kleur zijn. Uit de koekenpan halen en op keukenpapier leggen.

Tomaten schillen, pitjes verwijderen en in gelijkmatige blokjes snijden.

Zaadlijst uit de rode paprika verwijderen en in blokjes snijden.

Knoflook schillen en in stukjes snijden.

Zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken en warm houden.

Kalkoenfilet in dunne reepjes snijden en met weinig zout en peper bestrooien.

Drie eetlepels olie in een wok verwarmen en de reepjes kalkoenfilet roerbakken. Cajunkruiden toevoegen, goed roeren en verder roerbakken. Hittebron verlagen, blokjes tomaat, rode paprika en fijngesneden knoflook toevoegen en 5 minuten laten pruttelen. Vervolgens het bier erdoor roeren en nog 3 tot 4 minuten verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

Een hulsje vouwen van de plakjes aubergine, vastzetten met een prikkertje en rechtopstaand op een bordje plaatsen. Eerst vullen met de zilvervliesrijst en vervolgens het kalkoenmengsel erop verdelen. Garneren met fijngehakte bladpeterselie, vergezeld van een gekoeld glas

Westmalle Trappist Tripel (keldertemperatuur).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels