artikel

Authentieke streekhapjes

Horeca

Maak uw hapjesschaal bijzonder met streekproducten. Met streekeigen hapjes onderscheidt u zich van uw collega ’s.

Authentieke streekhapjes

Noord-Holland

Edammer Kaas

Kaas van licht ontroomde koemelk met egale goudgele korst. De kaas bevat weinig zout ( max. 3,9 procent) en heeft de naam een zachtere, zoetere smaak te hebben. Vergeet de Zaanse mosterd niet!

Osseworst

De rauwe, gerookte en gekruide runderworst is vooral in de Amsterdamse horeca een hit. Het vlees is afkomstig van de voorvoet van het rund.

Texelse schapenkaas

Kaas van rauwe, volle schapenmelk. Heeft een licht pikant tot scherpe smaak.

Texelse lamsham

Gerookte lamsvlees, rauw of gekookt. Smaakvol onderdeel van een koude borrelhapjesschaal.

Vijf keer kaas anders

Friesland

Friese Nagelkaas

Kaas van afgeroomde koemelk. Komijnzaad en kruidnagel bepalen de smaak van de kaas.

Fryske Droege Woarst

Rauwe, gerookte worst van rund- en varkensvlees. Deze worst bevat kruidnagel. Extra interessant door lange houdbaarheid.

Zuid-Holland

Goudse boerenkaas

Kaas van volvette rauwe koemelk. Te verkrijgen in de vormen: jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud en overjarig.

Haring

Vishit uit Scheveningen. Als borrelhapje heerlijk op roggerondjes.

Limburg

Rommedoe kaas

Kaas van volle koemelk afkomstig uit Zuid-Limburg. Serveertip: op roggebrood met fruitstroop.

Preskop

Gaar varkenskopvlees in gegeleerde bouillon. Vooral populair bij schuttersfeesten en feesten van traditionele verenigingen zoals de harmonie en handboogverenigingen.

Zeeland

Walcherse schapenkaas

Verse kaas van rauwe, volle schapenmelk. Smaakt echt romig en is vooral lekker bij warm weer.

Zeeuwse leverworst

Ongekookte worst van varkenslever, spek en slachtresten, in opgerolde darm. De traditionele leverworst doet het goed als borrelhap.

Bijzondere broodhapjes

Noord-Brabant

Bossche Beuling

Pittige ronde worst gemaakt van slachtresten, bouillon en meel. Afkomstig uit ’s Hertogenbosch en scoort na vier minuten bakken aan beide kanten.

Brabantse Plaatham

Gerookte varkensham zonder bovenbil. In plakjes geschikt als borrelhap.

Drenthe

Drentse bakbloedworst

Worst op basis van bloed, slachtresten en meel. Gewaagd als borrelhap, maar bijzonder met een schijfje zure appel en een uitje.

Gelderland

Gelderse Rookworst

Rauwe rookworst van varkensvlees. In plakjes geschikt als borrelhap.

Groningen

Groninger metworst

Rauwe, gedroogde worst van varkensvlees. In plakjes verdient de harde worst een plaatsje op de borrelschaal.

Overijssel

Naegelholt

Gedroogd rundvlees van de langgerekte bilspier van een koe. Vooral in Twente en de Achterhoek in Gelderlander populair vanwege de sterke vleessmaak.

Utrecht

Vockingworst

Donkere, grove leverworst. Heerlijk met een lepeltje mosterd.

» De Oud-Hollandse borrelhapjesschaal

» Vijf keer kaas anders

» Bijzondere broodhapjes