artikel

Award voor zachte olijfolie

Horeca

De Extra Virgen olijfolie van de Spaanse familie Valderrama is de winnaar van de Innovatie Award op de Nationale Food Week. Volgens het juryrapport heeft dat te maken met het productieprocédé dat voor een hoge kwaliteit zorgt. De Extra Virgen olijfolie wordt gemaakt volgens de oude productiemethode: koude persing binnen 45 minuten nadat de olijven zijn geplukt.

Opvallend is ook dat een eerste scheiding van olijvenpulp en olie plaatsvindt door middel van centrifugeren bij 23ºC. Bovendien wordt de olijfolie niet gefilterd. Het gevolg is dat een maximum aan smaken, vitamines en natuureigen conserveereigenschappen behouden blijft. De uiteindelijke smaak is zacht en weinig overheersend.

De olijfolie van Valderrama is er in vier variëteiten, leverbaar in fraai gestileerde flessen van 250 en 500 ml. Volgens sales manager Fred ten Kroode koken de toprestaurants Parkheuvel, Vossius en Vermeer inmiddels met deze olijfolie. Chef-kok Robert Kranenborg van het Amsterdamse Vossius verbond onlangs z’n naam aan het product. Een speciale uitvoering, met de letter V in de fles geëtst, is te koop in de nieuwe traiteurshop Vossius Boutique; de standaardversie is ook verkrijgbaar bij enkele groothandels. Onder andere bij Lindenhoff in Baambrugge en vanaf 10 april bij De Kweker in Amsterdam en Ravoska in Den Haag.

Voor informatie: Valderrama, Muiderberg. Tel. (0294) 26 31 30.

Opvallend is ook dat een eerste scheiding van olijvenpulp en olie plaatsvindt door middel van centrifugeren bij 23ºC. Bovendien wordt de olijfolie niet gefilterd. Het gevolg is dat een maximum aan smaken, vitamines en natuureigen conserveereigenschappen behouden blijft. De uiteindelijke smaak is zacht en weinig overheersend.

De olijfolie van Valderrama is er in vier variëteiten, leverbaar in fraai gestileerde flessen van 250 en 500 ml. Volgens sales manager Fred ten Kroode koken de toprestaurants Parkheuvel, Vossius en Vermeer inmiddels met deze olijfolie. Chef-kok Robert Kranenborg van het Amsterdamse Vossius verbond onlangs z’n naam aan het product. Een speciale uitvoering, met de letter V in de fles geëtst, is te koop in de nieuwe traiteurshop Vossius Boutique; de standaardversie is ook verkrijgbaar bij enkele groothandels. Onder andere bij Lindenhoff in Baambrugge en vanaf 10 april bij De Kweker in Amsterdam en Ravoska in Den Haag.

Voor informatie: Valderrama, Muiderberg. Tel. (0294) 26 31 30.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels