artikel

Bart van Scheyndel: Kip op stok

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 menu’s
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Sla, fijn 3 0,18 0,54
Fruit van het seizoen 9 0,06 0,54
Kruiden/specerijen 3 0,10 0,30
Chicken Wings 804 2,40 1,93
Skin-on-potato Wedges 735 1,03 0,76
Pikante grillsaus 120 3,00 0,36
Remia Mayo-lijn 120 1,97 0,24
Fruitsalade 90 3,33 0,30
——-
Subtotaal: 4,96

Benodigde tijd voor 3 menu’s: 6 minuten

Totaalprijs 4,96
Totaalprijs per menu 1,65
Verkoopprijs per menu 7,50

Bereidingswijze:

- Marineer de wings en gaar ze in de combisteamer. Koel ze terug en prik ze

op een stok.

- Bereid de grillsaus. Koel het terug en portioneer.

- Maak de borden op met sla, het fruit en de fruitsalade.

- Frituur de wings en de wedges.

- Portioneer de meeneemsalade in een transparant bakje met deksel. Sauzen

in transparante bakjes met deksel.

- Plaats de wings, de wedges en de sauzen op de borden.

- Uitserveren met citroendoekje.

- Wings en wedges in aluminium tweevaksbak en de salade en sauzen in tasje

meegeven.

Benodigde apparatuur:

Combisteamer, kookplaat, koeling.