artikel

Bas Vunderink: Frambozen Freshness

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs 1 bol frambozenijs 0,30 1 bol panacotta-ijs 0,15 1 bol dragonijs 0,20 2 rozetten slagroom 0,15 59 cc. frambozencoulis 0,20 1 theelepel gedroogde frambozenpoeder 0,15 1 frambozen tuiledeegstengel 0,10 4 frambozen 0,20 ——- Subtotaal: 1,45 Personeelskosten 0,34 Benodigde tijd voor 1 ijscoupe: 1 minuut Totaalprijs 1,79 Brutowinstmarge 71% […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
1 bol frambozenijs 0,30
1 bol panacotta-ijs 0,15
1 bol dragonijs 0,20
2 rozetten slagroom 0,15
59 cc. frambozencoulis 0,20
1 theelepel gedroogde frambozenpoeder 0,15
1 frambozen tuiledeegstengel 0,10
4 frambozen 0,20
——-
Subtotaal: 1,45

Personeelskosten

0,34

Benodigde tijd voor 1 ijscoupe: 1 minuut

Totaalprijs 1,79
Brutowinstmarge 71%
Verkoopprijs 5,25

Bereidingswijze:

Spuit een raster van frambozencoulis op de bodem van een coupe.

Spuit hier een rozetje slagroom bovenop. Schep vervolgens de bollen

ijs in een pyramidevorm in de coupe. Daarbovenop spuit u weer een rozetje

slgaroom. Strooi over de slagroom de frambozenpoeder. Garneer de coupe

af met verse frambozen en een frambozentuillestengel.