artikel

Basisrecept verse pasta

Horeca

Bereiding – Zeef 400 g bloem met het zout en maak een bergje op het werkblad. – Breek de eieren in het kuiltje en werk met de hand telkens een beetje bloem door de eieren tot een soepel deeg ontstaat. Eventueel iets bloem of water toevoegen. – Kneed met koele hand in 10 minuten tot […]

Basisrecept verse pasta

Bereiding

- Zeef 400 g bloem met het zout en maak een bergje op het werkblad.

- Breek de eieren in het kuiltje en werk met de hand telkens een beetje bloem door de eieren tot een soepel deeg ontstaat. Eventueel iets bloem of water toevoegen.

- Kneed met koele hand in 10 minuten tot een elastische deegbal.

- Wikkel het deeg in plasticfolie of een vochtige doek en laat dit minimaal een uur in de koelkast rusten.

- Verdeel het deeg in kleine porties en bestuif deze met bloem.

- Bestrijk een deegrol met olie en wrijf deze daarna in met bloem of gebruik een pastamachine.

- Rol deegbolletje uit tot een ovale en flinterdunne lap. Draai het deeg telkens een kwartslag en rol opnieuw uit.

- Bestuif de deeglap met bloem, vouw lichtjes op en dek af met een doek.

- Snijd het deeg tot spaghetti of tagliatelle in de pastamachine of verwerk het als lasagne of ravioli.

- Kook de pasta kort in ruim water met eventueel zout naar smaak.

- Laat de pasta (op een stok/bezemsteel) drogen als deze niet meteen wordt gebruikt. Leg de pasta niet op elkaar anders plakt deze aan elkaar.

- Gebruik de pasta in het verdere recept zoals daarin beschreven, verkort voor zelfgemaakte pasta de kooktijd iets ten opzichte van gedroogde.

«terug naar het overzicht

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels