artikel

BBQ spareribs

Horeca

Ingrediënten
• snufje peper (versgemalen)
• snufje zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1/2 theelepel gemberpoeder
• 2 kilo spareribs
• 2 teentjes knoflook (geperst)
• 6 eetlepels azijn
• 6 eetlepels barbecuesaus
• 6 eetlepels chilisaus
• 6 eetlepels suiker

BBQ spareribs

1.Voorbereiden:
Roer in een kom de knoflook, suiker, BBQ-saus, chilisaus, azijn, gemberpoeder, paprikapoeder, zout en peper tot een marinade. Dep de krabbetjes met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade. Laat het vlees 12 uur afgedekt in de koelkast marineren.

2. Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de krabbetjes ca. 15 minuten in het midden van de oven garen. Zet de oventemperatuur op 150°C en laat het vlees ca. 30 minuten zachtjes verder garen. Bedruip het vlees tussentijds regelmatig met marinade.

3. Verwarm de ovengrill voor en grill de BBQ spareribs aan beide zijden in ca. 10 minuten goudbruin.

4. Verdeel de BBQ spareribs over 4 borden.

Lekker met gepofte aardappels en geraspte wortel salade.