artikel

Bedrijfschap Horeca en Catering

Horeca

Het bedrijfschap Horeca en Catering, een publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie, behartigt de gemeenschappelijke belangen van iedereen die in de horeca, catering en recreatie werkzaam is. Ondernemersorganisaties (Koninklijk Horeca Nederland, Veneca, Recron) en werknemersorganisaties (FNV Horecabond, CNV Bedrijvenbond) werken samen in het bedrijfschap Horeca en Catering. Behalve collectieve belangenbehartiging houdt het bedrijfschap zich ook bezig met het doen […]

Het bedrijfschap Horeca en Catering, een publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie, behartigt de gemeenschappelijke belangen van iedereen die in de horeca, catering en recreatie werkzaam is. Ondernemersorganisaties (Koninklijk Horeca Nederland, Veneca, Recron) en werknemersorganisaties (FNV Horecabond, CNV Bedrijvenbond) werken samen in het bedrijfschap Horeca en Catering.

Behalve collectieve belangenbehartiging houdt het bedrijfschap zich ook bezig met het doen van onderzoek, het registreren van alle horeca- en cateringbedrijven (locaties) in Nederland en het geven van voorlichting.

Ook heeft het bedrijfschap verordenende bevoegdheden. Door al deze activiteiten is het bedrijfschap Horeca en Catering het centrale informatiepunt voor en over de bedrijfstakken.

Basis voor alle activiteiten van het bedrijfschap zijn de kerntaken, zoals die voor het bedrijfschap als publiekrechtelijk orgaan zijn geformuleerd in het rapport ‘Nieuwe toekomst voor het bedrijfschap Horeca’ van februari 1998:

  • monitoren en onderzoeken;
  • ontwikkelen van beleidsadviezen en voeren van beleidsoverleg met de private organisaties over welke projecten worden uitgevoerd;
  • geven van voorlichting (over de onderzoeksresultaten, beleidsadviezen en resultaten van het beleidsoverleg).

Sinds 1998 geeft het bedrijfschap hieraan prominent vorm en inhoud door te functioneren als Kennis- en Innovatiecentrum.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels