artikel

Beenham met chutney van vijgen, rozijnen en Jopen 4 Granen Bokbier

Horeca

Ingrediënten (vier couverts) 4 plakken beenham, elk 125 gram 4 verse vijgen 1 rode ui 50 gram rozijnen een stukje pijpkaneel 1 theelepel fijn geraspte sinaasappelschil 3 eetlepels roomboter 3 eetlepels zonnebloemolie 2 eetlepels gevogeltefond 1 flesje Jopen 4 granen Bokbier van 30 cl 1 eetlepel fijn geknipte bladpeterselie peper uit de molen en zout […]

Ingrediënten (vier couverts)

4 plakken beenham, elk 125 gram

4 verse vijgen

1 rode ui

50 gram rozijnen

een stukje pijpkaneel

1 theelepel fijn geraspte sinaasappelschil

3 eetlepels roomboter

3 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels gevogeltefond

1 flesje Jopen 4 granen Bokbier van 30 cl

1 eetlepel fijn geknipte bladpeterselie

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Verwijder steeltjes van verse vijgen, snijd in stukjes en laat samen met rozijnen gedurende twee uur in het bier in mengkom wellen. Schil ui en snijd in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olie in koekenpan met anti-aanbaklaag en laat hierin de stukjes ui glazig worden. Goed omscheppen en de gewelde stukjes vijg, rozijnen, restant van het bier (eventueel wat extra bier), stukje pijpkaneel en fijn geraspte sinaasappelschil eraan toevoegen. Roer goed en laat gedurende twintig minuten op een lage hittebron stoven.

Verwarm een mengsel van twee eetlepels boter en een eetlepel olie in koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de plakken beenham lichtbruin. Keer af en toe. Haal plakken beenham uit de pan, houd warm en roer gevogeltefond en een eetlepel boter door het bakvocht. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel plakken beenham en saus over voorverwarmde borden. Bestrooi met fijn geknipte bladpeterselie en serveer met chutney, vergezeld van aardappelkroketjes en in boter gestoofde broccoliroosjes.

Drink hierbij een goed gekoeld glas Jopen 4 Granen Bokbier.

Ingrediënten (vier couverts)

4 plakken beenham, elk 125 gram

4 verse vijgen

1 rode ui

50 gram rozijnen

een stukje pijpkaneel

1 theelepel fijn geraspte sinaasappelschil

3 eetlepels roomboter

3 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels gevogeltefond

1 flesje Jopen 4 granen Bokbier van 30 cl

1 eetlepel fijn geknipte bladpeterselie

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Verwijder steeltjes van verse vijgen, snijd in stukjes en laat samen met rozijnen gedurende twee uur in het bier in mengkom wellen. Schil ui en snijd in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olie in koekenpan met anti-aanbaklaag en laat hierin de stukjes ui glazig worden. Goed omscheppen en de gewelde stukjes vijg, rozijnen, restant van het bier (eventueel wat extra bier), stukje pijpkaneel en fijn geraspte sinaasappelschil eraan toevoegen. Roer goed en laat gedurende twintig minuten op een lage hittebron stoven.

Verwarm een mengsel van twee eetlepels boter en een eetlepel olie in koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de plakken beenham lichtbruin. Keer af en toe. Haal plakken beenham uit de pan, houd warm en roer gevogeltefond en een eetlepel boter door het bakvocht. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel plakken beenham en saus over voorverwarmde borden. Bestrooi met fijn geknipte bladpeterselie en serveer met chutney, vergezeld van aardappelkroketjes en in boter gestoofde broccoliroosjes.

Drink hierbij een goed gekoeld glas Jopen 4 Granen Bokbier.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels