artikel

Bereidingstijden

Horeca

In het algemeen is vis gaar wanneer het visvlees gemakkelijk in laagjes uit elkaar valt en het zijn doorschijnende of rauwe kleur heeft verloren. Een goede test is het om in het dikste gedeelte van de vis met een vork te prikken om de structuur te bekijken. Met de meeste bereidingsmethoden is vis gaar binnen 10 minuten. Aangezien er veel verschillende vissoorten zijn met ieder hun eigen structuur en dikte zult u verschillende bereidingstijden aan moeten houden. Zie hieronder in de bereidingstijdentabel (in minuten).

Bereidingstijden

<B>Hele verse vis</b> <b>Koekenpan</b> <b>Pocheren</b> <b>Oven</B> <b>Stoven</b> <b>Magnetron</B>
Forel 8/10 8/10 15/20 15/20 3/5
Schol 4/6 4/6 15/20 10/15 3/5
Sliptong 4/6 4/6 15/20 10/15 3/5
Gamba’s (100 gr.) 3/4 3/4 7/10 7/10 3/5
<B>Verse filets</b> <B>Koekenpan</b> <B>Pocheren</b> <B>Oven</b> <B>Stoven</b> <B>Magnetron</b>
Kabeljauw 4/6 4/6 15/20 8/10 2/3
Koolvis 4/6 4/6 15/20 8/10 2/3
Roodbaars 3/5 3/5 15/20 8/10 2/3
Schol 3/5 3/5 15/20 8/10 2/3
Zalm 4/6 4/6 15/20 8/10 2/3
Zeewolf 4/6 4/6 15/20 8/10 2/3
Zwaardvis 4/6 4/6 15/20 8/10 2/3
<B>Moten</b> <B>Koekenpan</b> <B>Pocheren</b> <B>Oven</b> <B>Stoven</b> <B>Magnetron</b>
Tonijn 4/7 4/7 15/20 8/12 3/4
Zalm 4/7 4/7 15/20 8/12 3/4
<B>Gebakken vis</b> <B>Koekenpan</b> <B>Pocheren</b> <B>Oven</b> <B>Stoven</b> <B>Magnetron</b>
Lekkerbek 5/6 n.v.t. 10/20 n.v.t. 2/3
Kibbeling 3/4 n.v.t. 8/10 n.v.t. 2/3
Mosselen 2/3 n.v.t. 6/8 n.v.t. 2/3
Scholfilet 3/4 n.v.t. 8/10 n.v.t. 2/3
Kabeljauwfilet 3/4 n.v.t. 8/10 n.v.t 2/3