artikel

Bereidingswijze vis: grilleren/barbecuen

Horeca

Grillen: rondom bruin en geheel of gedeeltelijk gaar maken door felle stralende warmte bij geopende oven.

Het doel van grilleren is een product te vekrijgen dat de juiste gaarheid heeft en dat aan de buitenkant een knapperige, krokante korst heeft met de typische grillsmaak. Grilleren is een droog bereidignsprocesdat bij een hoge temperatuur, die varieert tussen de 150 en 250 graden celsius wordt uitgevoerd. Het binnenste van het product, dat voor een deel uit water bestaat, zal nooit warmer dan 75 graden celsius worden.

U kunt kleine, hee vissen of geportioneerde vis grilleren. Voor hele vissen gebruikt u gesloten draairoosters. Snijd de vissen in de zijflanken schuin in om het garingproces sneller te laten velropen. Kruid de vis, maar zout hem niet. U kunt het beste de vis wel invetten met olie. Grilleerde vis à point en zout hem licht na. Als u geportioneerde vis wilt grilleren, portioneer u op het laatste moment, met een scherp mes. Grileer op de verse snijkant. De vis plakt hierdoor minder snel aan de grill.

Benodigheden:

Grill/visklem voor de barbecue

Bereidingstijd:

Hele vis: 15-25 minuten

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels