artikel

Blini’s

Horeca

Ingrediënten voor 10 tot 12 blini’s:
15 gr verse gist
1 tl fijne witte suiker
1.75 dl lauw water
85 gr boekweitmeel en 55 gr bakkersbloem of 150 gr bakkersbloem
1 tl zout
1 ei gesplitst
1.75 dl melk
1 el zure room
25 gr boter

Blini’s

Bereidingswijze:
Vermeng de gist, de suiker en het water en laat het mengsel rusten tot zich schuim vormt
Zeef de meelsoorten met het zout in een kom
Klop er de eierdooier en het gistmengsel door zodat u een dik beslag krijgt
Dek de kom af met een theedoek en laat het beslag in 1 tot 2 uur rijzen tot het dubbele volume
Klop er de melk en zure room door

Klop het eiwit stijf en vouw dit door het beslag
Verhit een stevige koekepan of grilleerplaat, en laat wat boter smelten
Maak met 3 el beslag een klein pannekoekje
Bak het 2 tot 3 minuten, keer het en bak de andere kant
Houd de blini’s warm onder een doek terwijl u de rest bakt
Serveer de blini’s warm met zure room en zalmeitjes