artikel

Blueberry Muffins

Horeca

Muffins zijn de typische Amerikaanse cakejes die niet meer weg te denken zijn in de dagelijkse keuken. Ingrediënten (12 vormpjes)250 gr blauwe bessen, 375 gr bloem, 3 tl bakpoeder, 1/2 tl zout, 125 gr poedersuiker, 2 eieren, 150 ml melk, 6 ml maïsolie BereidingVerwarm de oven voor op 200°C. Beboter de cakevormpjes.Doe bloem, bakpoeder, zout, […]

Muffins zijn de typische Amerikaanse cakejes die niet meer weg te denken zijn in de dagelijkse keuken.

Ingrediënten (12 vormpjes)
250 gr blauwe bessen,
375 gr bloem,
3 tl bakpoeder,
1/2 tl zout,
125 gr poedersuiker,
2 eieren,
150 ml melk,
6 ml maïsolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter de cakevormpjes.
Doe bloem, bakpoeder, zout, en suiker door een zeef in een grote kom. Maak in het midden een kuiltje in de bloem en voeg de vloeibare ingrediënten toe. Klop niet te lang, het mengsel moet nog een beetje klonterig zijn.
Schep meteen de blauwe bessen erdoor. Vul de vormpjes voor tweederde met het deeg.
Bak de muffins 20 – 25 min. tot ze goed gerezen zijn en een in de muffin gestoken houtprikker er schoon uitkomt. Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen. Keer de vormpjes om en tik de muffins eruit. Serveer ze warm.

Tip: in plaats van porseleinen vormpjes kunt U ook papieren vormpjes gebruiken. Heel praktisch voor mee te nemen op een uitstapje of pick-nick!

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels