artikel

Boerenkool

Horeca

Ingrediënten1 á 1 1/2 kilo boerenkool 1 1/2 kilo aardappelen melkzout 500 gram rookworst of Frankfurters 4 eetlepels boter of margarinepeper BereidingswijzeVerwijder de harde stelen, was de boerenkool en snijd hem zeer fijn. Doe de geschilde, in stukken gesneden aardappelen met water en een beetje zout in een pan. Doe daarbovenop de boerenkool en de […]

Boerenkool

Ingrediënten
1 á 1 1/2 kilo boerenkool
1 1/2 kilo aardappelen
melk
zout
500 gram rookworst of Frankfurters
4 eetlepels boter of margarine
peper

Bereidingswijze
Verwijder de harde stelen, was de boerenkool en snijd hem zeer fijn. Doe de geschilde, in stukken gesneden aardappelen met water en een beetje zout in een pan. Doe daarbovenop de boerenkool en de rookworst. Laat 30 minuten zachtjes koken. Haal de rookworst uit de pan, stamp de rest door elkaar met de melk en de boter, zodat het een smeuïg geheel wordt. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels