artikel

Boerenkool met worst

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
1 rookworst
125 g spekblokjes
1 kilo aardappelen
600 g boerenkool (gesneden)
snufje zout
snufje peper
4 eetlepels melk
2 eetlepels boter
juspoeder

Boerenkool met worst

Bereiding:
1. Schil en snijd de aardappelen in stukken. Was de boerenkool.

2. Breng de aardappelen in een ruime pan met zout en ruim water aan de kook.

3. Voeg na 5 minuten de boerenkool toe en leg hierop de rookworst (in plastic). Laat alles nog ca. 15 minuten koken.

4. Bak de spekblokjes in een koekenpan bruin en knapperig.

5. Maak ondertussen de jus volgens de gebruiksaanwijzing en voeg de gebakken spekblokjes aan de jus toe. Prik of de aardappelen gaar zijn.

6. Als de aardappelen gaar zijn giet het vocht af. Voeg de melk en boter toe en stamp er een stamppot van. Breng op smaak met zout en peper.

7. Snijd de rookworst in plakjes. Serveer de boerenkool met de worst en de jus.