artikel

Boerenkoolstamppot met tomaat en ui

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:
1,5 kg aardappelen
ongeveer 800 g gesneden boerenkool
2 uien
6 tomaten
2 eetlepels boter of margarine
4 eetlepels azijn
1 dl melk
zout en peper

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en was ze en doe ze in een pan. Leg de boerenkool erboven op. Kook de boerenkool met aardappelen in zo’n 25 minuten gaar.

Pel en snipper intussen de ui. Was de tomaten en snij ze in vieren. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter of margarine en fruit de ui gedurende 3 minuten. Bak de tomaten 2 minuten mee.

Giet de boerenkool en aardappelen af en maak er met 1 eetlepel boter, azijn en warme melk een smeuïge stamppot van. Schep het tomatenmengsel erdoor. Maak op smaak af met peper en azijn.

Tip: Lekker met piccalilly.