artikel

Bospaddenstoelenpaprikasoep

Horeca

,,Deze soep is vegetarisch. Voor deze soep gebruik ik bospaddenstoelen uit het seizoen.’

Bospaddenstoelenpaprikasoep

Ingrediënten:

500 g heksenmix € 6,95

80 g boter € 0,35

100 g bospaddestoelenbouillon, kant-en-klaar € 0,75

3 dl koksroom € 1,25

2 kg paprika’s, gemengd € 4,00

1 kg aardappels, agria € 0,90

1 bos peterselie € 1,75

20 g peper, 10 g zout € 0,40

Kostprijs voor tien personen € 16,35

Kostprijs voor één persoon € 1,63

Bereiding:

• Maak de paddenstoelen schoon. Was de paprika’s. Snijd ze in blokjes. Schil de aardappels. Snijd ze in blokjes.

• Laat de boter smelten in de pan. Voeg de bospaddenstoelen, aardappelen en de paprika’s erbij. Voeg de bouillon toe. Laat 15 minuten koken. Voeg de koksroom toe samen met de gehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van de chef:

,,Deze soep is vegetarisch. Ik werk graag met groenten en heb er ook weinig moeite mee. Ik ben namelijk vroeger groenteman geweest. Zo is mijn liefde voor groenten ontstaan. Voor deze soep gebruik ik bospaddenstoelen uit het seizoen.’’