artikel

Brandnetelsoep

Horeca

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 750 gram jonge toppen van brandnetels
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • wit van 2 preien, fijngesneden
  • 3 wortelen, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 aardappel, fijngesneden
  • 3 liter kippenbouillon
  • boter
  • peper en zout

Bereidingswijze:
Pluk de jonge toppen van brandnetels. Overgiet ze met kokend water en laat even staan. U kan ze vanaf dan met de blote handen van de steeltjes plukken. Spoel nog even onder koud water en ze zijn klaar voor gebruik.

Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en stoof alle groenten behalve de netels enkele minuten.

Overgiet met de kippenbouillon en breng aan de kook, voeg nu ook de brandnetels toe. Draai het vuur wat lager en laat zo’n 30 à 40 minuten zachtjes koken.

Mix de soep en breng op smaak met verse zwarte peper en zout en serveer in warme borden, werk eventueel af met enkel druppels sojaroom.