artikel

Brazh, Amsterdam

Horeca

Brazh betekent ‘open’ in het Bretons, de taal van eigenares en gastvrouw Isabelle Le Neillon. De Française werkte zes jaar bij hotel Blakes in Amsterdam (nu Dylan), maar heeft inmiddels midden in De Pijp een eigen informele eetgelegenheid met haar vriend Olaf Burgers. Kok Emile van der Staak probeert de gast aan tafel te verrassen […]

Brazh betekent ‘open’ in het Bretons, de taal van eigenares en gastvrouw Isabelle Le Neillon. De Française werkte zes jaar bij hotel Blakes in Amsterdam (nu Dylan), maar heeft inmiddels midden in De Pijp een eigen informele eetgelegenheid met haar vriend Olaf Burgers.
Kok Emile van der Staak probeert de gast aan tafel te verrassen met opvallende presentaties en creatieve smaken. Het achtgangenmenu Brazh Proeven bestaat uit kleine porties, maar genoeg voor een volledige maaltijd. Er is eveneens een vegetarische variant te bestellen.
De internationaal georiënteerde menukaart vermeldt ook sucré salé. ,,Kleine hapjes, om aan de bar te eten’’, licht Isabelle toe. ‘Geen bitterballen, maar een chocolade- of bananenmousse, appelsorbet, meloenballetjes of tiramisu.’

Daniël Stalpertstraat 93-95
Tel. (020) 679 50 92
www.brazh.nl.
Capaciteit: 35 zitplaatsen; bar 25; terras 10
Prijsindicatie: hoofdgerechten vanaf €19,-; achtgangenmenu €42,-;
sucré salé €1,-
Geopend wo t/m zo vanaf 15.00 uur. Ma/di gesloten.