artikel

Brood en boter

Horeca

Brood en boter kun je heel simpel presenteren, en zo gebeurt het ook meestal: mandje met een rood geblokt papieren servetje en daarin de boterhammen of bolletjes. Portiepakjes boter erbij of een schoteltje met een paar ronde plakjes boter en klaar is Kees. Wees eens origineel en verras uw gasten. Maar doe dit wel met stijl.

Brood en boter

Soms is dat inderdaad voldoende en verwacht de gast absoluut niet meer van u. Hij eet omdat hij moet eten en verlangt geen tierelantijntjes. Maar er zijn ook gasten waaraan meer eer te behalen valt. Die het leuk vinden om verrast te worden en het op prijs stellen om te merken dat er zelfs aan dat simpele boterhammetje met boter aandacht is besteed.

Dus, doe het eens anders, maar wel met stijl. Een paar ideetjes:

  • Serveer de boter in een stuk bakpapier. Ongecompliceerd, een lekkere klodder koude boter. Straalt ambachtelijkheid en gulheid uit.
  • Maak ‘broodlollies’ en serveer die in een glas. Charmant, speels. De lollies hebben in het geheel geen functie; de presentatie is puur decoratief. Het brood kan eventueel getoast worden.
  • Serveer de boter in een glas, afgedekt met een (eetbaar) dekseltje van brood.
  • Maak boterhammen door rondjes te steken uit plakken focaccia-brood.

Soms is dat inderdaad voldoende en verwacht de gast absoluut niet meer van u. Hij eet omdat hij moet eten en verlangt geen tierelantijntjes. Maar er zijn ook gasten waaraan meer eer te behalen valt. Die het leuk vinden om verrast te worden en het op prijs stellen om te merken dat er zelfs aan dat simpele boterhammetje met boter aandacht is besteed.

Dus, doe het eens anders, maar wel met stijl. Een paar ideetjes:

  • Serveer de boter in een stuk bakpapier. Ongecompliceerd, een lekkere klodder koude boter. Straalt ambachtelijkheid en gulheid uit.
  • Maak ‘broodlollies’ en serveer die in een glas. Charmant, speels. De lollies hebben in het geheel geen functie; de presentatie is puur decoratief. Het brood kan eventueel getoast worden.
  • Serveer de boter in een glas, afgedekt met een (eetbaar) dekseltje van brood.
  • Maak boterhammen door rondjes te steken uit plakken focaccia-brood.