artikel

Broodje Oriëntal stap voor stap

Horeca

Een broodje Oriëntal is bij Kleyweg’s Stadskoffyhuis een hardloper met een prima marge en volgens eigenaar Gé Kleyweg ook voor cafetariahouders als volgt eenvoudig en snel te bereiden. (Sommige ingrediënten zoals groentemix en saus dienen dan wel van tevoren klaargemaakt te worden.)

Broodje Oriëntal stap voor stap

Ingrediënten
1 Chilibol (pittig gekruid hard broodje met geplette rijst)
1 in acht parten gesneden gehaktbal van 100 g (diepvries van de grossier)
35 gr groentemix (diepvries)
6,5 cl warme pangangsaus (Wijko)
20 gr atjar
15 gr borrelkroepoek

Vlees en atjar zijn ’s ochtends reeds gesneden of geportioneerd. Ook groentemix, saus en kroepoek staan klaar.

Bereiding
Leg acht voorgesneden partjes van een gehaktbal op een bord.Schep met een portioneerlepel de groentemix over het vlees en zet het bord 50 seconden in de magnetron

Leg ondertussen de Chilibol, de kroepoek en de inhoud van een schaaltje atjar op een ander bordDeponeer gehakt en groentemix op het opengeslagen broodje en giet met de maatlepel de au bain marie verwarmde pangangsaus er overheen.

Ingrediënten
1 Chilibol (pittig gekruid hard broodje met geplette rijst)
1 in acht parten gesneden gehaktbal van 100 g (diepvries van de grossier)
35 gr groentemix (diepvries)
6,5 cl warme pangangsaus (Wijko)
20 gr atjar
15 gr borrelkroepoek

Vlees en atjar zijn ’s ochtends reeds gesneden of geportioneerd. Ook groentemix, saus en kroepoek staan klaar.

Bereiding
Leg acht voorgesneden partjes van een gehaktbal op een bord.Schep met een portioneerlepel de groentemix over het vlees en zet het bord 50 seconden in de magnetron

Leg ondertussen de Chilibol, de kroepoek en de inhoud van een schaaltje atjar op een ander bordDeponeer gehakt en groentemix op het opengeslagen broodje en giet met de maatlepel de au bain marie verwarmde pangangsaus er overheen.