artikel

Brouwerij De Pauw

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Nieuwelandstraat 10
7731 TH Ommen
tel.: (0529) 45 55 64

Assortiment
Pauws trots
Pauws blondje
Pauws witje * Testresultaat bierpanel Misset Horeca
Pauws bokje

Bijzonderheden
De brouwerij bevindt zich op het industrieterrein in Ommen in een ruim pand met een proeflokaal. De capaciteit van De Pauw bedraagt rond de 500 hl per jaar. Men experimenteert bewust niet met al te uiteenlopende smaken, daar de bevolking in het Oosten wat terughoudender is met het drinken van speciaalbier.

Ontstaansgeschiedenis
Van oudsher waren er al een groot aantal ambachten in de streek Ommen, maar een brouwerij was daar nog niet bij. In café Flater probeerde men een proefbrouwsel uit. Dat sloeg zo goed aan, dat men besloot om door te gaan. De naam ‘Pauw’ komt af van eigenaar Jan Friesendorp, die in 1751 een brouwerij bezat en waar een pauw als uithangbord fungeerde.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels