artikel

Bruschette met mediterrane haring

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen: 2 zoute haringenalternatief: gerookte zalm, gestoomde makreel 1 grote rode ui 1 eetlepel olijfolie 8 kerstomaatjes 2-3 eetlepels knoflookdressing 1 eetlepel kappertjes zout, peper 2 grote, dikke sneden volkoren vloerbrood 50 g gemengde bladsla Bereidingswijze:Pel de ui en snijd hem in dunne partjes. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en […]

Bruschette met mediterrane haring

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zoute haringenalternatief: gerookte zalm, gestoomde makreel
  • 1 grote rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 kerstomaatjes
  • 2-3 eetlepels knoflookdressing
  • 1 eetlepel kappertjes
  • zout, peper
  • 2 grote, dikke sneden volkoren vloerbrood
  • 50 g gemengde bladsla

Bereidingswijze:
Pel de ui en snijd hem in dunne partjes. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en bak de ui in ca. 4 minuten zachtjes gaar. Snijd de haringen in reepjes en halveer de kerstomaatjes. Schep in een kom de haringreepjes met de gebakken ui, kerstomaatjes, 2 eetlepels knoflookdressing en de kappertjes tot een salade. Voeg zout en peper naar smaak toe. Rooster de sneden brood en besprenkel ze met 1 eetlepel knoflookdressing. Verdeel de sla en de haringsalade erover.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zoute haringenalternatief: gerookte zalm, gestoomde makreel
  • 1 grote rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 kerstomaatjes
  • 2-3 eetlepels knoflookdressing
  • 1 eetlepel kappertjes
  • zout, peper
  • 2 grote, dikke sneden volkoren vloerbrood
  • 50 g gemengde bladsla

Bereidingswijze:
Pel de ui en snijd hem in dunne partjes. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en bak de ui in ca. 4 minuten zachtjes gaar. Snijd de haringen in reepjes en halveer de kerstomaatjes. Schep in een kom de haringreepjes met de gebakken ui, kerstomaatjes, 2 eetlepels knoflookdressing en de kappertjes tot een salade. Voeg zout en peper naar smaak toe. Rooster de sneden brood en besprenkel ze met 1 eetlepel knoflookdressing. Verdeel de sla en de haringsalade erover.