artikel

Burny Beverwijk

Horeca

Ingrediënten hoofdgerecht2000 g wilde eendenborstfilet10 stoofperen (Gieser Wildeman)600 cc Port10 vanillestokjes150 g suiker voor garnering100 g bramen BereidingMaak een suikersiroop, voeg de Port toe en laat hierin de peren op een zacht vuur garen.Schroei de eendeborst dicht en braad deze in de oven bij 200 graden af.Blus de gegaarde eend af met de Portsaus.Laat de […]

Ingrediënten hoofdgerecht
2000 g wilde eendenborstfilet
10 stoofperen (Gieser Wildeman)
600 cc Port
10 vanillestokjes
150 g suiker

voor garnering
100 g bramen

Bereiding
Maak een suikersiroop, voeg de Port toe en laat hierin de peren op een zacht vuur garen.
Schroei de eendeborst dicht en braad deze in de oven bij 200 graden af.
Blus de gegaarde eend af met de Portsaus.
Laat de vanillestokjes meetrekken terwijl de Portsaus verder inkookt tot hij stroperig is.
Haal voor het serveren de peren door de saus.
Garneer af met de bramen.

Ingrediënten dessert
750 g gepureerde mango
50 g suiker
25 g poedergelatine
sap van 1 lemoen
0,5 l slagroom

Garnering
5 st passiefruit
40 vellen bladerdeeg
suiker, poedersuiker, chocolade en mintblaadjes.

Bereiding
Maak van de gegeven ingrediënten een bavarois.
Bestrooi de vellen bladerdeeg met suiker en bak ze af op 220 graden.
Leg op elk bord eerst wat bavarois, vervolgens een plak van het gecaramelliseerde
bladerdeeg, enzovoort.
Garneer af als op de foto.

Terug naar receptenoverzicht…