artikel

Champignonhapjes

Horeca

Ingrediënten100 gr champignons1 sjalotje10 gr boter2,5 gr tijmpeper, zoutvier plakjes diepvries bladerdeeg1 blikje croissantdeeg75 gr roompaté15 gr sesamzaad BereidingVerwarm de oven voor op 200 °C. Borstel de champignons schoon en hak ze fijn. Pel en snipper het sjalotje. Verhit de boter in een koekenpan en bak het sjalotje en dechampignons al roerende tot alle vocht […]

Ingrediënten
100 gr champignons
1 sjalotje
10 gr boter
2,5 gr tijm
peper, zout
vier plakjes diepvries bladerdeeg
1 blikje croissantdeeg
75 gr roompaté
15 gr sesamzaad

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Borstel de champignons schoon en hak ze fijn. Pel en snipper het sjalotje. Verhit de boter in een koekenpan en bak het sjalotje en dechampignons al roerende tot alle vocht is verdampt. Breng het mengsel op smaak met tijm, peper en zout en laat het afkoelen. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaaren laat ze in ca. 10 minuten ontdooien. Steek er ca. 16 rondjes van 5 cm uit. Spreid het croissantdeeg uit en steek hier ook 16 rondjes van 5 cm uit.

Leg de rondjesbladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prak de paté door het afgekoelde champignonmengsel en schep het met een theelepel op het bladerdeeg. Bestrijkde randen van het deeg met wat water en plak het croissantdeeg erop. Druk de randen met een vork op elkaar. Bestrijk het croissantdeeg met wat water en strooi hetsesamzaad erover. Bak de hapjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels