artikel

Chocolade Sinaasappel hartjes

Horeca

Ingrediënten :

  • 200 gram pure chocolade
  • 60 gram gesmolten boter
  • 2 sinaasappels
  • 125 g blanke amandelen
  • 125 g poedersuiker
  • keukenmachine
  • hartvormig uitstekertje

chocolade sinaasappelhartjesde sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil er af. Pers de sinaasappel uit. Maal de amandelen in de keukenmachine fijn. Voeg de poedersuiker toe en meng de amandelen en poedersuiker goed door elkaar. Voeg de sinaasappelrasp en 2 eetlepels sinaasappelsap toe en meng alles tot een soepel mengsel.

Kneed de marsepein met de hand even goed door, vorm het tot een bal en verpak het in plasticfolie. Laat de marsepein in de koelkast 2-3 dagen rusten om op smaak te komen. Laat de marsepein weer op kamertemperatuur komen.

Maak van bakpapier een bakvorm met een opstaand randje van 20X20 cm. Rol de marsepein uit tot een vierkant van dezelfde grootte en leg dit op het bakpapier. De helft van de pure chocolade en de helft van de boter smelten. Roer dit door elkaar, laat het afkoelen en bestrijk de marsepein ermee. Laat de chocoladeglazuur drogen.

Neem de chocolade-marsepein van het bakpapier en steek er met een hartvormig uitstekertje hartjes uit. Smelt de resterende chocolade en boter. Leg de hartjes met de marsepein naar boven op het bakpapier en bestrijk ze met het chocolademengsel. Laat het glazuur bij kamertemperatuur drogen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels