artikel

Citaten Bart Ausems

Horeca

‘Frankrijk is de bakermat van de klassieke keuken, daar kon ik het leren.’

‘De twee belangrijkste ingrediënten voor ieder succesvol gerecht zijn aandacht en liefde.’

‘Ik kook heel eenvoudig; bij mij vind je geen zes smaken op het bord. Je kunt een stukje vis stomen, grillen of bakken, maar dan houdt het bij mij wel op. Ik ga er geen farce of mousse of wat dan ook van maken. De Nederlandse horeca maakt het vaak mooi, maar vergeet het lekker te maken.’

‘Ik houd er niet van om op de voorgrond te treden.’

Bekijk hier 4 toprecepten van Bart Ausems
Salade van Hollandse garnaaltjes en avocado met gebakken wentelteefjes van kreeft en kalftong
Gebraden geuldal-lamscarré met een taartje van gepofte aardappel met zwarte olijven en tomaat
Crème brûlée van citroen met framboos, vanilleroomijs en een kletskop van lavendel
Gegrilde poulet noir met truffel en een saus van eendenlever