artikel

Citaten Gaston Curfs

Horeca

‘Ik heb de ambitie om me steeds verder te ontwikkelen. Die drang heb je nodig als je kookt. Stilstaan is de doodsteek. Je moet blijven streven.’

‘Mijn eerste horeca-ervaring was bij bistro ‘Au quatre saisons’ in Eijsden, op de plek waar ik nu mijn restaurant heb. Ik was daar allround medewerker: ik waste af, bediende en maakte voorgerechten. Daarna heb ik in verschillende horecabedrijven gewerkt en allerlei functies van het horecavak onder de knie gekregen zoals bediening, bedrijfsleiding en noem maar op. Ik had de drang om zoveel mogelijk factetten te beheersen. Alleen ervaring in het hotelwezen en de keuken ontbraken nog op mijn lijstje.’

‘Stap voor stap zijn we bezig om de ontwikkeling van bistro naar een mooi luxe restaurant in te zetten.’

‘Ik wil mijn werk met plezier doen: gewoon lekker koken.’

‘Nadat ik had leren koken, heb ik een jaar bij het bedrijf van Ron Maertsdorf, kasteeltje Eyckholt in Roosteren, gewerkt. Van hem heb ik letterlijk en figuurlijk de basis geleerd. Ik kook nog steeds met zijn handtekening eronder.’

‘Ieder jaar krijg ik seizoensproducten voor mijn neus en probeer ik gerechten verder uit te diepen.’

Bekijk hier 4 toprecepten van Gaston Curfs
Terrine van verse geitenkaas, gerookte zalm en notensla
Mokkasabayon met chocoladeflinter en pistache-ijs
Gekonfijte kalfswangetjes op snijbonen met een spiesje van roseval en blo

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels