artikel

Citroen crèmetaart met roodfruitgelei

Horeca

IngrediëntenHarde wenerbodem 15 g bloem  100 g roomboter  5 g suiker  1 handsinaasappel  0,5 ei  0,5 handsinaasappel  1,5 citroen  120 cl crème fraîche  3,5 eieren  95 g suiker  20 g gelatine  1 cl moscato d’asti  0 g bramen  30 g aardbeien  30 g blauwe bessen  BereidingMaak van de bloem, boter, 5 g suiker, half ei,geraspte […]

Ingrediënten
Harde wenerbodem
15 g bloem 
100 g roomboter 
5 g suiker 
1 handsinaasappel 
0,5 ei 

0,5 handsinaasappel 
1,5 citroen 
120 cl crème fraîche 
3,5 eieren 
95 g suiker 
20 g gelatine 
1 cl moscato d’asti 
0 g bramen 
30 g aardbeien 
30 g blauwe bessen 

Bereiding
Maak van de bloem, boter, 5 g suiker, half ei,geraspte sinaasappelschil van één sinaasappel harde wenerdeeg.
Rol uit op een bebloemde werkbank en bekleed hiermee een beboterde vorm.

Bak de bodem ‘blind’ af in een oven van 170 graden.
Trek van een halve sinaasappel zestes en blancheer deze kort.

Meng 95 g suiker met uitgeperst citroensap. Roer hierdoor de crème fraîche en3,5 eieren. Meng het geheel.
Giet de massa in de taartvorm en bak deze in 20 minuten op 100 graden.

Los de gelatine op in de moscato d’asti. Meng deze met de sinaasappelzestes.
Geleer de taart met deze gelei. Decoreer de taart met het gewassen rode fruit.

Terug naar receptenoverzicht…

Ingrediënten
Harde wenerbodem
15 g bloem 
100 g roomboter 
5 g suiker 
1 handsinaasappel 
0,5 ei 

0,5 handsinaasappel 
1,5 citroen 
120 cl crème fraîche 
3,5 eieren 
95 g suiker 
20 g gelatine 
1 cl moscato d’asti 
0 g bramen 
30 g aardbeien 
30 g blauwe bessen 

Bereiding
Maak van de bloem, boter, 5 g suiker, half ei,geraspte sinaasappelschil van één sinaasappel harde wenerdeeg.
Rol uit op een bebloemde werkbank en bekleed hiermee een beboterde vorm.

Bak de bodem ‘blind’ af in een oven van 170 graden.
Trek van een halve sinaasappel zestes en blancheer deze kort.

Meng 95 g suiker met uitgeperst citroensap. Roer hierdoor de crème fraîche en3,5 eieren. Meng het geheel.
Giet de massa in de taartvorm en bak deze in 20 minuten op 100 graden.

Los de gelatine op in de moscato d’asti. Meng deze met de sinaasappelzestes.
Geleer de taart met deze gelei. Decoreer de taart met het gewassen rode fruit.

Terug naar receptenoverzicht…